7 städtips för att städa på det roliga och smärtfria sättet

rätt städmaterial är viktigt för en städfirma

Här följer några städtips för en städning på ett smärtfritt sätt. De flesta av oss gillar inte att städa hemma och det finns en enkel anledning till det – det är oerhört jobbigt. Men det är ett nödvändigt ont och det behöver inte vara så jobbigt. Annars kan man ju alltid anlita en städfirma i Jönköping som fixar städningen åt en till ett billigt pris 🙂

7 smarta städtips som gör hemstädningen lättare

rätt städmaterial är viktigt för en städfirma

Schemalägg din städning

Att städa hemma är ett stort arbete men istället för att spara allt till en och samma dag, städa ett rum idag och ett annat imorgon. Skapa ett schema som gör din städrutin så smärtfri som möjligt. Bestäm då också hur länge du ska städa varje dag. Du kan exempelvis bestämma att du ska städa en timme och se till att ställa klockan efter det.

Titta över allt

Gå igenom hemmet och identifiera de tuffaste platserna. Dessa platser är de som kräver lite mer arbete än de andra eller de platser som du måste hålla ögonen på. Förmodligen kommer både köket och badrummet hamna på denna lista. På dessa platser kan du få mögelbeläggningar på grund av allt användande av vatten. Gör dessa platser till en prioritet i städningen.

Få ordning på ditt städmaterial

Vad gör din städning hemma både rolig och smärtfri? Svaret är att du har det rätta städmaterialet. En uppgradering av ditt städmaterial kan ge både ny energi och motivation att sätta gång med arbetet. Det kommer också att minska tiden du måste ägna åt städningen. Men gå inte för långt, det sista du behöver är att köpa massor med saker som du inte ens kommer att använda.

Dra ut saker från väggarna

Om du flyttar ut dina möbler bara en liten bit från väggen så kommer det bli enklare att dammsuga. Du kommer kunna komma åt allt damm och andra saker som kan ligga längst in mot väggen och du slipper flytta omkring saker under städningen. Endast några par centimeter brukar räcka för att dammsugaren ska komma åt.

Att plocka upp gör städningen enkel

Om du håller ditt hem i god ordning kommer du märka att städningen blir mycket enklare. Detta är särskilt sant på tuffare platser såsom i köket och badrummet. Försök att ta bort onödiga saker som stökar till och ställ saker där de ska vara. Städningen kommer att bli enklare.

Börja på en plats och städa dig runt

Oavsett var du ska städa så börja på en plats och arbeta dig sedan runt. Gör det metodiskt och du kommer aldrig mer behöva fundera på om du städat på en viss plats eller inte. Du kommer också känna att du uträttar något medan du rör dig runt rummet och känna mindre att det känns som ett arbete utan slut.

Sätt på lite musik

Höj volymen och sjung med medan du städar. Att städa är inte särskilt kul men med lite bra musik till hjälp kan du göra det till en soloscenfest.

Så fort du fått till en stadig rutin och hittat vad som fungerar för dig så kommer städningen kännas lätt som en plätt. Städa lite här och där så kommer du aldrig behöva ägna en hel helg åt det igen.