Därför bör du anlita en flyttfirma för flytten

flyttfirman gör alla tunga lyft

Letar du flyttfirma? Flytten är en svår och stressig tid särskilt om du planerar att göra allting själv. Men för en långväga flytt så är den snabbaste och effektivaste lösningen att anlita professionella flyttare istället.

5 fördelar med att använda sig av en flyttfirma

Här följer fem fördelar med att använda sig av en flyttfirma:

Packning och märkning

Professionella flyttare kan minska tiden och arbetet som behövs för att förbereda alla dina saker för flytten genom att ta hand om all packning och märkning av dina lådor. Detta inkluderar också att de använder skyddande material såsom bubbelplast, frigolit, filtar och liknande för att se till att dina värdesaker och ömtåliga föremål hålls skyddade under flytten till sin nya destination.

Tunga lyft

Undvik att skada din rygg eller skada tunga möbler. Professionella flyttare är tränade för denna uppgift och har kunskapen för att säkert flytta ditt bohag utan att skada det. Om du gör det själv så händer det många gånger att du råkar skada väggar eller möbler då du manövrerar genom dörröppningar, hallar och liknande ställen där utrymmet är begränsat.

Transport

Ett vanligt problem då man flyttar själv är att få tag på ett fordon som är stort nog för att kunna utföra flytten på en enda resa. En bra flyttfirma har en hel flotta med fordon som de kan använda på din flyttdag för att se till att transporten blir så effektiv som möjligt.

Dessutom så kan de också ta allt ansvar för ditt bohag under hela resan och försäkra dina saker om något mot förmodan går fel.

Kontroll över kostnaderna

En flytt består av en mängd olika kostnader. Om du flyttar själv så bör du räkna med hyran för ett fordon som är stort nog, bränsle för hela resan, inköp av starkt och tåligt paketeringsmaterial och kostnaden för en försäkring som täcker alla typer av skador som kan uppstå under flytten. Men om du å andra sidan anlitar en flyttfirma så är det istället möjligt att få ett enda fast pris som flyttfirman ger dig.

Be om minst två eller tre olika offerter så att du enklare kan jämföra pris och de tjänster som erbjuds. Detta ökar också dina chanser till att lyckas anlita den rätta flyttfirman till just dina behov.

Kunskap om området

Att hitta ett nytt ställe som du inte känner till är sällan en trevlig upplevelse när du kör en stor lastbil fylld med hela ditt bohag. Flyttfirmor specialiserar sig oftast på vissa områden och gör det mycket mer troligt att dina saker anländer på sin slutdestination på utsatt tid och i samma skick. Många gånger har de också tillgång till viktiga kontakter som kan hjälpa dig och din familj med det ni behöver på ert nya ställe för att bli ordentligt hemmastadda.

Gör en intresseanmälan GRATIS om du behöver hjälp med flyttstädning i Jönköping genom att fylla i formuläret.