Anlita en firma för kontorsstädning – 15 tips för att göra det bästa valet

en kontorsstädning gör susen

Att välja en städfirma till ditt företag för kontorsstädning är ett viktigt beslut. Du vill vara säker på att firman är kvalificerad och pålitlig. Här kommer några tips på hur du ska gå till väga och vad du kan förvänta dig.

Att tänka på vid kontorsstädning

1. Få prisuppgifter från åtminstone tre företag. Det är inte alltid bäst att anlita den billigaste firman. Se till att jämföra. Ingår verktyg, material och arbetstimmar i priset? Akta dig för erbjudanden som låter för bra för att vara sant eftersom de är säkert det!

2. Fråga hur lång tid de har varit i branschen. Städfirmor kommer och går. Oftast byter de namn för att bygga upp ett nytt rykte men drivs ändå av samma människor. Se till att firman du anlitar har ett etablerat bra rykte.

3. Är firman licensierad och försäkrad? Skydda dig själv och din egendom. Se till att de har försäkring och anlita aldrig en firma som inte är villig att visa dig försäkringsbevis.

4. Fråga om de erbjuder ett garanti på deras arbete. Får du tillbaka dina pengar i fall du är missnöjd? Kommer de att åtgärda alla problem? Gör upp en skriftlig, omfattande beskrivning av arbetet innan det utförs så att du lätt kan jämföra vad de lovade jämfört med vad du faktiskt fick.

5. Be om referenser. En bra städfirma har en trogen kundkrets. Be om referenser som innefattar projekt liknande ditt eget för kontorsstädning. När du har fått referenser, ta tid att kontakta dem!

6. Erbjuder de 24-timmars akutstädning? I händelse av brand, översvämning, isiga trottoarer eller stopp i avlopp kan du ringa städfirman och få omedelbar hjälp? Du sparar pengar i fall din städfirma kan hjälpa dig i nödsituationer eftersom de redan känner till dina lokaler.

7. Finns det en speciell kontaktperson tilldelat dig? Vissa städfirmor är svåra att få tag i per telefon eller så får du prata med olika människor varje gång du ringer

8.  Sparar de dina frågor hela vägen tills du fått svar? Fråga huruvida städfirman kommer att hantera dina frågor. Hur kommer de att kommunicera när problemet är löst eller begäran utförd? Se till att de följer upp på alla frågor.

Vilka städtjänster för kontorsstäd erbjuds?

9. Erbjuder de alla städtjänster du behöver? Ta reda på alla städtjänster firman erbjuder. Varför inte anlita någon som inte bara städar utan också rengör dina mattor, golv och fönster?

10. Är de villiga att använda sig av miljövänliga rengöringsprodukter? Målet med “gröna” städprodukter är att de minimerar skador för miljön, dina medarbetare och städpersonalen. I fall dessa är viktiga frågor för dig, se till att städfirman har erfarenhet av att jobba med sådana metoder för kontorsstädning.

11. Kommer de att ge en anpassad bedömning om hur omfattande arbetet kommer att bli i just dina lokaler? Innan en städfirma ger dig en prisförslag så bör de komma till dina lokaler för att fråga om just dina unika behov. Om de inte har gjort det kan detta vara en varningssignal.

12. Har de ett detaljerat städschema? Detaljer lämnas gärna ut av många städfirmor. Damning ovanpå skåp, rengöring av ventilation, dammsugning bakom möbler, etc. Fråga din städfirma hur noggrant de städar och hur de redovisar dessa jobb.

13. Var säker på att de gör bakgrundskontroller på deras anställda. Du tillåter städfirman fullt tillträde till dina lokaler, trots allt.

14. Är städarna utbildade inom industrins bästa tekniker? Ordentlig utbildning garanterar att du får den bästa kvaliteten för dina pengar. Utbildning är även viktig för att förhindra skador.

15. Fråga om deras inspektionsrutiner. Hur säkerställer du att städfirman kommer att ge dig ständigt bra städservice i Jönköping? Det är viktigt att de genomgår regelbundna inspektioner med dig.